Metadata bewerken

Metadata beschrijft de inhoud van jouw pagina. Dit is de informatie die door zoekmachines wordt verwerkt en als voorbeeld wordt gegeven in de zoekresultaten. Hoe beter jouw metadata, hoe beter mensen jouw website kunnen vinden! Voor het instellen van de metadata per pagina, ga je via het [zijmenu] naar de tab [Opties].

Metadata

  • Metabeschrijving: Dit is de tekst die je in Google onder de paginatitel ziet. Hierin zet je de kern van de samenvatting. Zorg ervoor dat de beschrijving minimaal 130 en maximaal 160 tekens (aantal letters + interpunctie bij elkaar opgeteld) lang is. Zet de belangrijkste informatie vooraan en gebruik synoniemen, zodat je met verschillende zoektermen wordt gevonden.
  • Trefwoorden: kies trefwoorden die passen bij de inhoud van de pagina. Tussen de verschillende trefwoorden zet je een komma. Voor Google zijn trefwoorden minder belangrijk; sommige andere zoekmachines maken wel gebruik van trefwoorden.

Open Graph

Open Graph heeft specifiek betrekking op social media. Het bepaalt wat iemand ziet als voorbeeld wanneer jouw website wordt gedeeld op bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter. Open Graph metadata bestaat uit 3 onderdelen: een titel, een afbeelding en een beschrijving.

  • Open Graph Title: De titel van de pagina.
  • Open Graph Image: Upload hier een afbeelding die als voorbeeld bij de link wordt getoond. 
  • Open Graph Description: Geef een beschrijving van de pagina van maximaal 200 tekens.